Järjestöpäivä 2024

.

Innostava monialainen kansalaisyhteiskunta”

– Haluaisitko sinä, tuleva sote-alan ammattilainen, tehdä merkityksellistä työtä työskennellen monimuotoisella ja innostavalla järjestökentällä?

Keskiviikkona 24.1.2024 klo 9.00-14.00

Innostava monialainen kansalaisyhteiskunta

Toteutamme yhteistyössä järjestöjen ja yhdistysten kanssa Hämeen ammattikorkeakoulun ja Ammattiopisto Tavastian opiskelijoille suunnatun Järjestöpäivän 24.1.2024 klo 9.00-14.00.

Tänä vuonna järjestöpäivän teemana on Innostava monialainen kansalaisyhteiskunta. Tulevaisuuden työelämässä tarvitaan yhä enemmän monialaisuutta ja palvelujen käyttäjät edustavat yhä moninaisempia ihmisjoukkoja. Sen lisäksi, että järjestöpäivässä halutaan lisätä opiskelijoiden tietoutta eri järjestöjen ja yhdistysten toiminnasta, halutaan nostaa esiin järjestökentän roolia työstään innostuneena, monimuotoisena organisaationa, joka lisää myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisryhmien osallistumismahdollisuuksia.

Järjestöt luovat omalla toiminnallaan yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia sekä tuottavat paljon täydentäviä palveluita. Päivän aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan eri järjestöjen toimintaan ja niiden tekemään työhön. Järjestöpäivän avulla järjestökentästä tulee tutumpi ja helposti lähestyttävämpi tulevaisuuden ammattilaisille. Opiskelijat saavat järjestöiltä ja yhdistyksiltä tärkeää tietoa tulevaisuuden työelämää varten, mm. mitä työelämässä pitäisi hallita ja mitä yhteistä meillä kaikilla on alasta riippumatta.

Ilmoittautumislinkki päivään löytyy alempaa tältä sivulta.

.

Kokemuspuheenvuoro

Päivän aikana kuullaan kolme erilaista kokemuspuheenvuoroa, jotka tuovat käytännön työtä lähemmäksi ja avaavat eri näkökulmia tuleville ammattilaisille.

.

Järjestötori

Järjestöpäivän yhteydessä C- ja N-rakennusten auloissa on järjestötori, jossa eri järjestöt ja yhdistykset esittelevät omilla ständeillään toimintaansa. Järjestötorilla ja Vapaa paikka -mätsipisteellä opiskelijoilla on hyvä mahdollisuus verkostoitua alan ammattilaisten kanssa.

.

Vapaa paikka – mätsää itsesi unelmiesi järjestön kanssa!

Järjestötorin yhteydessä toimii mätsipiste Vapaa paikka, jossa opiskelijana saat mätsätä itsesi juuri sinulle sopivan järjestön tai yhdistyksen kanssa. Näin löydät mielenkiintoisen työelämäyhteistyön suorittaa harjoittelua, opinnäytetyötä, vapaaehtoistoiminnan tehtäviä tai saada töitä.

.

Teemapajat

Päivän aikana opiskelijat pääsevät osallistumaan johonkin 12 teemapajasta, jotka elävöittävät päivää lisäämällä toiminnallisuutta ja keskustelevuutta. Eri pajoihin ovat järjestöt ja yhdistykset valinneet mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita, joiden myötä opiskelijat pääsevät haastamaan itseään ja syventymään valitsemaansa aiheiseen.

.

Ohjelma ja aikataulu

Huom!

Hope ry:n teemapaja J, Miten saada vähävaraisten perheiden ääni kuuluviin on peruttu sairaustapauksen vuoksi. Tilalla on SPR:n järjestämä teemapaja (alkuperäinen luokkatila). J-pajaan ilmoittautuneet menevät tähän pajaan.

Ilmoittautuminen

Valittavanasi on ohjelman kolmesta eri pystysarakkeesta mieluisin ohjelma (vaihtoehto 1, 2 tai 3) eli jos valitset esim. vaihtoehdon/ryhmän yksi, kuljet aamupäivän ensimmäisen sarakkeen mukaan ja sinulla on klo 10.30 järjestötoriin tutustuminen, klo 11.20 lounastauko ja klo 12.10 kokemuspuheenvuoro nimeltään Paikka palvelukartalla ja ihmisen polulla. Tämän jälkeen valitset 12 samaan aikaan pyörivästä teemapajasta yhden mieluisimman pajan. Kaikkien teemapajojen kesto on 45 min. Teemapajat löytyvät ylempää.

Pajoihin on rajattu osallistuja määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova, mutta jos joudut pakottavasta äkillisestä syystä perumaan osallistumisesi, niin muistathan tehdä sen ilmoittautumisen yhteydessä saamasi linkin kautta. Tällöin paikkasi vapautuu toiselle aiheesta kiinnostuneelle.

Alla olevasta linkistä aukeaa ilmoittautuminen perjantaina 12.1.2024 klo 9.00.

https://link.webropolsurveys.com/EP/AC79DB5610635007

Järjestöpäivän ohjelmaan ilmoittautuminen sulkeutuu 15.1. klo 23.59. Mahdolliset peruutukset ja muutokset on tehtävä ilmoittautumisajan puitteissa.

Järjestöpäivän yhteydessä pidetään Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunnan järjestöfoorumi, johon myös opiskelijoilla on halutessaan mahdollisuus osallistua. Ohjelmaan ja puhujiin voit tutustua alta.

#jarjestopaiva24

Somettaminen on sallittua 🙂

Toivomme, että te järjestöt ja oppilaat lisäätte julkaisuihinne #jarjestopaiva24.

Järjestötori

Tapahtumapaikka ja saapuminen

Hämeen ammattikorkeakoulun Visamäen kampus, C- ja N-rakennusten aulat sekä S-rakennus. Sisäänkäynti N- rakenneuksen pääovesta. Maksuttomat, ilman aikarajaa olevat pysäköintialueet merkitty P-merkillä.

.

.

Kuvauslupa

.

Tilaisuudessa otetaan yleiskuvia mainontaa varten. Ilmoitathan paikan päällä järjestäjille, jos et halua näkyä kuvissa.

Järjestöpäivän osallistujapalaute

Teemapajojen lopussa ennen luokasta poistumista kaikki opiskelijat antavat lyhyen palautteen päivästä.

Palautteen saat auki alla olevalla linkillä tai QR-koodilla:

https://link.webropolsurveys.com/S/99C6F8A03F4F93E9

Tietosuojaselosteet:

https://www.hamk.fi/tietosuoja/tietosuojailmoitus-tapahtumiin-liittyva-henkilotietojen-kasittely/

Ilmoittautuja hyväksyy henkilötietojensa käsittelyn HAMKin tapahtumia koskevan tietosuojailmoituksen perusteella.

Jos sinulla on jotain kysyttävää ilmoittautumiseen liittyen, ota yhteyttä Ira Selkälään (ira.selkala@hamk.fi). Ohjelmaan tai järjestelyyn liittyvissä kysymyksissä yhteydenotot Titta-Liisi Rapilaan (titta-liisi.rapila@hameensetlementti.fi).

Tervetuloa järjestöpäivään!