Kohtaamispaikkatoiminta

Hämeen Setlementin toimipisteet tarjoavat tilat, joissa järjestetään toimintoja yhdessä kävijöiden ja muiden toimijoiden kanssa. Näissä toimipisteiden kohtaamispaikoissa toteutetaan yhteisöllistä toimintaa aluetyönä.

Neuvonta ja ohjaus

Kohtaamispaikkatoimintaan kuuluu kävijöiden neuvonta ja ohjaus. Tarjoamme Kumppanuustalolla matalan kynnyksen neuvonta- ja ohjaustyötä selkosuomella erilaisiin elämäntilanteisiin. Toiminta on ruohonjuuritason kotouttavaa työtä ja apua annetaan kotoutumiseen liittyvissä kysymyksissä kuten suomen kielen opiskelussa, asumiseen liittyvissä asioissa, sähköisten palveluiden käyttämisessä, lomakkeiden täyttämisessä ja ulkomaalaisasioiden hoitamisessa, kuten oleskelulupa-asiat ja kansalaisuushakemukset. Neuvontaa ja ohjausta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä mm. sosiaalitoimen, oppilaitosten ja muiden yhdistysten kanssa.

Kohtaamispaikan neuvonta- ja ohjauspiste päivystää Kumppanuustalolla, Kirjastokatu 1
ma–to klo 10–15 ja pe 10–14.

Pitkäkestoisempiin ohjauksiin voi varata tapaamisajan soittamalla numeroon 050 326 9146 tai käymällä tapaamassa työntekijää Kumppanuustalolla.


Hämeen Setlementin kielikerhot

ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ryhmissämme opetellaan suomen kielen alkeita helposti, yhdessä vapaaehtoisten avustuksella. Setle Chat Club –suomen kielen keskustelukerhon idea on rohkaista osallistujia ilmaisemaan itseään suomen kielellä sekä tutustua yhdessä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Ryhmä sopii myös vasta-alkajille!

Hämeen Setlementti´s Finnish Clubs are free and open for everyone. We practise easily finnish for beginners with volunteers. Idea of Setle Chat Club is to encourage to express himself with finnish and explore society and culture together. Also beginners are welcome!

Tutustu kielikerhojen lukujärjestykseen Tapahtumat-osiossa.