Kohtaamispaikkatoiminta

Hämeen Setlementin toimipisteiden kohtaamispaikat tarjoavat tilat, joissa järjestetään toimintoja yhdessä kävijöiden ja muiden toimijoiden kanssa. Kohtaamispaikat ovat kaikille avoimia tiloja, joissa vuorovaikutuksen ja yhdessä tekemisen kautta vahvistetaan yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Toiminta suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa tukemalla ihmisten ja yhteisöjen omien ideoiden pohjalta lähtevää toimintaa. Tapahtumia, ryhmätoimintoja sekä palveluita kehitetään, järjestetään ja toteutetaan tarpeen mukaan. Kohtaamispaikoissa on viranomaispäivystyksiä alueen tarpeet huomioiden. Kaikki toimipisteet tarjoavat myös työtoimintaa, harjoittelupaikkoja opiskelijoille, vapaaehtoistyön toimintoja sekä mahdollisuuden suorittaa osatutkintoja opinnollistamisen kautta.

Kohtaamispaikkatoimintaan kuuluu kävijöiden neuvonta ja ohjaus. Tarjoamme Kumppanuustalolla matalan kynnyksen neuvonta- ja ohjaustyötä selkosuomella erilaisiin elämäntilanteisiin. Toiminta on ruohonjuuritason kotouttavaa työtä ja apua annetaan kotoutumiseen liittyvissä kysymyksissä kuten suomen kielen opiskelussa, asumiseen liittyvissä asioissa, sähköisten palveluiden käyttämisessä, lomakkeiden täyttämisessä ja ulkomaalaisasioiden hoitamisessa, kuten oleskelulupa-asiat ja kansalaisuushakemukset. Neuvontaa ja ohjausta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä mm. sosiaalitoimen, oppilaitosten ja muiden yhdistysten kanssa.

Kohtaamispaikan neuvonta- ja ohjauspiste päivystää Kumppanuustalolla, Kirjastokatu 1
ma–to klo 10–15 ja pe 10–14.
Pitkäkestoisempiin ohjauksiin voi varata tapaamisajan. Neuvonta- ja ohjauspiste palvelee jokaisen kuukauden viimeinen perjantai Hätilän toimipisteessä.

Lisätietoja:
Eeva-Stiina Blomqvist
Kohtaamispaikan ohjaaja
050 326 9146, eeva-stiina.blomqvist@hameensetlementti.fi

MUUT TOIMIPISTEEMME:
Avoinna ma 11–15, ti–to 9–16, pe 11–15

Hätilän toimipiste, Viipurintie 35-37

Itäinen lähiökeskus, Kanervatie 1

Läntinen lähiökeskus, 5.11. alkaen suljettu muuton ajaksi.
Toiminta siirtyy Läntiselle Kumppanuustalolle, Eeronkuja 5

Miestentila Ukkonen, Hallituskatu 4
ma–ti 9–16, ke 9–19, to 9–16, pe 9–15

Paavo-Kurssi

Paavo-kurssi on kotoutumista tukeva kurssi pakolaisille, jotka ovat kotoutumiskoulutuksen ulkopuolella. Kurssin tarkoituksena on edistää suomen kielen taitoja ja antaa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta. Kurssi toteutetaan Hämeen Setlementin ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistoimintana. 

Lisätietoja:
Eevaleena Taala
Paavo-kurssin ohjaaja
050 525 9183
eevaleena.taala@hameensetlementti.fi
eevaleena.taala@hameenlinna.fi

Hämeen Setlementin kielikerhot

ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ryhmissämme opetellaan suomen kielen alkeita helposti, yhdessä vapaaehtoisten avustuksella. Setle Chat Club –suomen kielen keskustelukerhon idea on rohkaista osallistujia ilmaisemaan itseään suomen kielellä sekä tutustua yhdessä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Ryhmä sopii myös vasta-alkajille!

Hämeen Setlementti´s Finnish Clubs are free and open for everyone. We practise easily finnish for beginners with volunteers. Idea of Setle Chat Club is to encourage to express himself with finnish and explore society and culture together. Also beginners are welcome!

Lisätietoja:
Jenni Tokpanou
Suomen kielen opetustoiminnan ohjaaja
050 374 2433, jenni.tokpanou@hameensetlementti.fi