Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavassa työtoiminnassa asiakkaan tavoitteena on saada kokonaisvaltaista tukea työ- ja toimintakyvyn edistämiseen ja arjen hallintaan. Kuntouttavassa työtoiminnassa vahvistetaan asiakkaan työelämävalmiuksia, työssä tai opinnoissa selviytymistä sekä luodaan edellytyksiä työllistymiselle, koulutukseen tai työllistymistä edistäviin palveluihin.

Hämeenlinnan kaupungin palvelusetelinä toteutettu kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelu, joka on tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille. Työtoimintaa sekä sosiaalista kuntoutusta räätälöidään asiakkaalle joustavasti hänelle myönnetyn palvelusetelin mukaisesti.

Työtoimintamme on voimavaralähtöistä ja ratkaisukeskeistä. Panostamme toiminnassamme erityisesti yhdessä tekemiseen. Työtoiminnassa on tukena yksilöohjaaja, jonka avulla työtoimintajaksot suunnitellaan asiakkaan omien tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Kuntouttavaan työtoimintaan kuuluu maksuton välipala. 

Hämeen Setlementissä tarjottavat kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelusetelit:

-        Toimintakykyä edistävä palveluseteli

-        Työelämään valmentava palveluseteli

-        Sosiaalisen kuntoutuksen palveluseteli

Kuntouttavaa työtoimintaa toteutetaan osana aluetyötä.

Hämeen Setlementissä on mahdollisuus suorittaa osatutkintoja useammalta eri alalta. Tässä valmennuksen taustalla toimii Valo-valmennus -malli. Jokaisen henkilön kanssa kartoitetaan ja tunnistetaan jo kertynyt osaaminen. Työelämään valmentava palveluseteli tarjoaa mahdollisuuden myös osatutkintojen suorittamisen, jolloin yhteystyötä jatketaan räätälöidysti oppilaitosten kanssa.

Työntekijöiden yhteystiedot:

Kati Liikonen
Toiminnanjohtaja

050 512 6087

kati.liikonen@hameensetlementti.fi

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaajien yhteystiedot löydät täältä.