Tukihenkilötoiminta

Tukihenkilötoiminta on päättynyt vuoden 2023 lopussa. Jos etsit tukihenkilöä alle 18 vuotiaalle lapselle tai nuorelle, niin voimme yhdessä kartoittaa olisiko OmaKamu-toiminta sopiva vaihtoehto. Ole rohkeasti yhteydessä toiminnan koordinaattoriin!


Tukihenkilötoiminnassa koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt toimivat luotettavana aikuisena. Tapaamiset tuettavien kanssa muodostuvat tuettavan kiinnostusten kohteiden pohjalta mukavan yhteisen tekemisen ympärille. Tukihenkilömme ovat toimineet kaverina esim. uimahalleissa, urheilutapahtumissa, kävelyllä ja kaupungilla. Tapaamiset järjestetään 1-4 kertaa kuukaudessa. Toimintaa rahoittaa Hämeenlinnan kaupunki. 

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi? 
Tukihenkilönä et tarvitse erityisiä osaamista tai kokemusta, toimintaa toteutetaan vapaaehtoisen omista lähtökohdista ja omien resurssien mukaan.  

  • Tukihenkilöt saavat toimintaan tullessaan ilmaisen koulutuksen, joka antaa hyvät eväät tukihenkilönä toimimiseen.  
  • Mikäli tuettava on alaikäinen, tukihenkilönä toimivalta vapaaehtoiselta tarkistetaan rikostaustaote lain (laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014) mukaisesti.  
  • Tukihenkilöä sitoo vaitiolovelvollisuus.  

Haluatko tukihenkilön? 

Tukihenkilön voi saada Hämeenlinnalainen lapsi, perhe, perheen vanhempi tai alle 29-vuotias nuori.  

  • Tuettavalla tulee olla yhteyshenkilö kaupungilta, esimerkiksi sosiaalityöntekijä, terveydenhoitaja tai opettaja.  

Koulutukset 

Tukihenkilöt tekevät tärkeää työtä ja toimintaan haetaan uusia vapaaehtoisia ympäri vuoden.  Koulutukset järjestetään yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Koulutuksien ulkopuolella järjestämme yksilöperehdytyksiä, kysy lisää koordinaattorilta. 

Jäikö kysyttävää? 
Haluatko tietää lisää tukihenkilötoiminnasta, tai tukihenkilön saamisesta? Ole rohkeasti yhteydessä tukihenkilötoiminnan koordinaattoriin.

Elisa Jokinen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
OmaKamu- ja tukihenkilötoiminta

050 591 8524
elisa.jokinen@hameensetlementti.fi

Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Hämeen Setlementissä, voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin olemme sinuun yhteydessä.


Haluatko vapaaehtoiseksi