Hämeen näkymättömät miehet -hankkeen Teijan esittely

Teija Halonen aloitti Hämeen näkymättömät miehet -hankkeen toisena ohjaajana aiemmin tänä keväänä. Tässä Teijan terveisiä ja esittely työn alkutaipaleella: ”Olen luovan alan ammattilainen, joka on viime vuosina onnekseen ajautunut sosiaalialojen järjestötyöhön. Inhimillisyys ja tasavertaisuus eivät valitettavasti aina toteudu kovassa liikemaailmassa. Hämeen Setlementissä olen tuntenut olevani osa porukkaa aivan ensimmäisistä päivistä lähtien. Kaksi edellistä työpaikkaani on ollut elämäni parhaita eikä minulla ole mitään syytä epäillä, etteikö sanonta “ei kahta ilman kolmatta” toteutuisi täällä Hämeen Setlementissä. 

Aloitin työni miestyön ohjaajana 1.5.2024 Hämeen hiljaiset miehet –hankkeessa. Hanke jalkauttaa miestentila Ukkosen kaltaista toimintaa Renkoon, Iittalaan, Hauholle ja Lammille. On todella mielenkiintoista päästä mukaan hankkeeseen heti sen alkumetreillä. Myyräntyötä, hakuammuntaa ja järjestelmällistä suunnittelua – ja toivottavasti lopulta paljon onnekkaita tarinoita miehistä, jotka eivät enää ole niin hiljaisia ja yksin. 

Miestentoiminta on miehille suunnattua, päihteetöntä, avointa ja maksutonta toimintaa. Miehet suunnittelevat ja toteuttavat toiminnan yhdessä ohjaajien kanssa. Toiminnan arjessa korostuu vertaistuen merkitys ja ohjaajalta saa apua arjen haasteisiin. Pitäjien miestentilassa on tarjolla kerran viikossa kahvia, teetä, päivän lehti sekä seuraa.  Lisäksi tilassa on myös vapaaehtoisten vetämää ohjelmaa. Viikottaiset ohjelmat tulevat löytymään miestentoiminnan Facebook-sivuilta. Kerro ideoitasi ja toiveitasi toiminnan sisällöksi ja tule rohkeasti tutustumaan tiloihin ja toimintaan! Toiminta ei vaadi sitoutumista ja siihen voi osallistua oman aikataulun mukaan.”

Lisätietoja hankkeesta: 
 
Jaana Kujanpää, jaana.kujanpaa@hameensetlementti.fi, puh. 050 400 1245 
Teija Halonen, teija.halonen@hameensetlementti.fi, puh.050 338 8898