Järjestöyhteistyö

Järjestöyhteistyön tavoitteena on edistää eri järjestöjen ja yhdistysten toimintaa. Kehittää yhteistyötä järjestöjen, kuntien, maakunnan ja hyvinvointialueen kanssa. Toimintaa rahoittaa STEA kohdennetulla toiminta-avustuksella. Keskeisinä teemoina ovat hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä yhteistyö sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa.

.

Järjestöyhteistyön keskeiset toiminnat ovat:

Kantahämeenjärjestöt.fi on yhteistyö- ja tietopalvelu yhdistystoimijoille

Lähellä.fi on kansalaistoimintaa edistävä valtakunnallinen yhdistystietopalvelu

Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunta  edistää Kanta-Hämeen järjestöstrategian tavoitteita, tekee aloitteita ja antaa lausuntoja, kokoaa tietoa järjestö- ja yhdistyskentästä järjestökyselyyn sekä osaksi kunnallista hyvinvointikertomustyötä. Vapaisiin paikkoihin on mahdollisuus hakea jatkuvalla haulla. Lisätietoa voi kysyä sihteeriltä: titta-liisi.rapila@hameensetlementti.fi

Järjestöjen sote-ryhmän tarkoituksena on tuoda järjestötoiminnan näkökulmia esille sekä tietoa maakunnalliseen kehittämistyöhön. Ryhmä on avoin kaikille sote-uudistuksesta kiinnostuneille järjestötoimijoille. 

Ilmoittaudu mukaan ryhmän toimintaan ja sähköpostiryhmään, Titta-Liisi Rapila, 
titta-liisi.rapila@hameensetlementti.fi tai Niina Salo niina.salo@artteli.fi 

Hämeenlinnan seudun Silta-yhteistyöverkosto  edistää järjestöjen ja kuntien yhteistyötä Hämeenlinnan seudulla. Verkostoon pääset mukaan liittymällä haluamaasi alaverkostoon.

ILO- Verkosto kokoaa yhteen lasten, nuorten ja perheiden parissa työskenteleviä yhdistyksiä sekä muita yhteistyöstä kiinnostuneita yhdistyksiä ja toimijoita.  ILO- verkoston toimintaan ja sähköpostilistalle pääsee mukaan ilmoittautumalla Titta-Liisi Rapila, titta-liisi.rapila@hameensetlementti.fi 

OTE- tiimi on omais- ja terveysalan järjestöjen verkosto, joka toimii kokemusasiantuntijuutta, ammattilaisten osaamista ja verkostotyötä hyödyntäen. OTE-tiimin toimintaan ja sähköpostilistalle pääsee mukaan ilmoittautumalla Jenni Tikka, jenni.tikka@hameensetlementti.fi

HAMK-Tavastia järjestöpäivä oppilaitoksessa

Kanta-Hämeen järjestöyhteistyö/Hämeen Setlementti järjestävät ammattikorkeakoulu HAMK:in ja ammattiopisto Tavastian kanssa vuosittain järjestöpäivän HAMK:in kampusalueella, jossa järjestöt ja opiskelijat verkostoituvat. Järjestöpäivällä on omat nettisivut, joille pääsee tästä https://www.hameensetlementti.fi/wp-admin/post.php?post=468&action=edit

.

Järjestöyhteistyö viestii ajankohtaisista asioista uutiskirjeellä, Facebook-sivuilla, Instagramissa sekä sähköpostitse suoraan eri yhteistyöryhmille. 

Järjestöyhteistyöstä ja Kanta-Hämeen järjestöjen toiminnasta voi tarkemmin lukea kantahameenjarjestot.fi ja lähellä.fi -sivustoilta.

Järjestöyhteistyötä kehitettiin Meidän Häme -hankkeella (2017–2020) koko Kanta-Hämeen alueella sekä seudullisesti Riihimäen ja Forssan seudulla. Hankkeen aikana kehitettyihin toimintamalleihin voi tutustua tarkemmin Innokylästä.

Järjestöyhteistyön yhteistyökumppaneina toimivat eri yhteistyöryhmissä mukana olevat järjestöt, yhdistykset ja seurat verkostoineen, Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan seutukunnat sekä hyvinvointialue. Yhteistyö on myös tiivistä mm. Hämeen liiton, Oma Hämeen ja Järjestöjen sote-muutostuki kokonaisuuden kanssa.

.

Yhteystiedot:

Titta-Liisi Rapila
Järjestökoordinaattori
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠050 452 2412
titta-liisi.rapila@hameensetlementti.fi

Tietosuojaselosteet