OmaKamu-toiminta

OmaKamu-toiminnassa koulutetut aikuiset vapaaehtoiset toimivat turvallisina aikuisina kavereina eli Kamuina lapsille ja nuorille. Kamu on lapselle pitkäaikainen rinnalla kulkija, luotettava aikuinen, joka voi omalla esimerkillään ja läsnäolollaan tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Kamu ja lapsi tapaavat säännöllisesti yhteisten harrastusten tai muun toiminnan merkeissä. 

Kamun hakemiseen ei tarvita mitään erityistä syytä ja hakemuksen voi tehdä perhe tai muu huoltaja itse. Usein toimintaan hakeutuvilla lapsilla on yksinäisyyden kokemuksia tai he kaipaavat vaihtelua arkeensa. Myös huoltajan voimavarat voivat olla vähissä tai lapsi kaipaisi lisää luotettavia aikuisia arkeensa. OmaKamu-toimintaan voidaan ohjata myös esimerkiksi päiväkodin, koulun tai kaupungin sosiaali- ja perhepalveluiden kautta. Hämeen Setlementti koordinoi toimintaa Hämeenlinnan alueella ja tukee sekä perheitä että vapaaehtoisia Kamuja toiminnassa.

Toimintaan kaivataan jatkuvasti uusia vapaaehtoisia ja koulutuksia järjestetään kahdesta neljään kertaa vuodessa. Hämeen Setlementti kouluttaa jokaisen vapaaehtoisen toimintamallin mukaisesti. Koulutukseen hyväksytään haastattelun kautta vain sellaiset henkilöt, joilla on hyvät edellytykset Kamuna toimimiseen. Lisäksi vapaaehtoisista tehdään koulutuksen yhteydessä rikostaustaselvitys. Vapaaehtoisilta toivotaan pitkäaikaista sitoutumista toimintaan mutta itse koulutuksen käyminen ei vielä velvoita toimintaan lähtemiseen. Ota rohkeasti yhteyttä toiminnan koordinaattoriin!

OmaKamu-toimintamalli on OmaKamu ry:n kehittämä ja se toteuttaa toimintaa pääkaupunkiseudulla. Hämeenlinnassa toimintaa koordinoi Hämeen Setlementti, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) sekä Hämeenlinnan kaupungin rahoituksella.

Toiminnasta löytyy kattavammin tietoa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin osoitteesta www.omakamu.fi 

Yhteystiedot:  

Elisa Jokinen  
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
OmaKamu-toiminta

050 591 8524
elisa.jokinen@hameensetlementti.fi