Harjoittelussa Hämeen Setlementissä

Olen toisen vuoden sosionomiopiskelija ja opinnoissani syventynyt sosiaalityöhön. Olen valinnut 10 viikon mittaiseen harjoitteluuni Hämeen Setlementin.

Harjoittelun aikana olen oppinut paljon uutta asiaa, mikä on kehittänyt näkemystäni alastani ja lisännyt tietämystäni. Harjoittelun aikana olen päässyt osallistumaan erilaisiin toimintoihin, ja voin sanoa, että oli hienoa olla mukana. Jokaisesta toiminnasta olen saanut uutta ja hyödyllistä tietoa. Uskon, että olen pystynyt kehittämään osaamistani tämän harjoittelun avulla, sillä se oli erittäin hyödyllistä opintojeni kannalta.

Voisin sanoa, että jokaisen ihmisen kannattaa tutustua Hämeen Setlementin toimintoihin, koska siellä vallitsee mukava ilmapiiri, ja jokainen on aina tervetullut mukaan. Siellä ei ole syrjintää, ja kaikki ovat halukkaita auttamaan. Siellä tehdään arvokasta työtä.

Lisäksi voisin esitellä joitakin toimintoja, kuten OmaKamu, jossa pääideana on etsiä nuorelle luotettava ja turvallinen aikuiskaveri, joka voi toimia tukena ja ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Neuvonta- ja ohjauspisteessä autetaan ihmisiä neuvomalla ja ohjaamalla heitä heidän tarpeidensa mukaisesti. Nämä tarpeet voivat liittyä esimerkiksi Kelan etuuksiin, oleskelulupiin, kansalaisuusasioihin ja muihin vastaaviin asioihin.

Suosittelen hakemaan harjoittelupaikkaa Hämeen Setlementistä, erityisesti vapaaehtoiskoordinaattori Lauran ja Elisan ohjaukseen.

Huseyin Simsek
2. vuoden sosionomiopiskelija
HAMK