OLKA-toiminnan tuore koordinaattori Jenni Tikka

Maaliskuun alussa Hämeen Setlementin uutena OLKA-toiminnan koordinaattorina aloitti Jenni Tikka. Koulutukseltaan Jenni on mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut lähihoitaja sekä sosionomi. Sosiaali- ja terveysalalla hän on työskennellyt mm. nuorisopsykiatrian osastolla, sairaalakoulussa, kehitysvammapsykiatrian yksikössä sekä yhdistyskentällä. Alla hänen ajatuksiaan työn alkumetreillä:

”Ihmisten auttaminen ja pehmeät arvot ovat minun lähtökohtani. Olen ihmisläheinen ja koen, ettei kone voi ikinä korvata ihmistä. Viihdyn erilaisten ihmisten parissa eli olen luonteeltani sosiaalinen, mutta nautin myös rauhasta ja rauhoittumisesta. Haluan olla mukana rakentamassa ihmisten hyvinvointia ja koen sen erityisen tärkeäksi elämässä. Mielelläni teen yhteistyötä ihmisten kanssa. Pidän erityisesti kehittämistyöstä, jossa pyritään aidosti parantamaan, muuttamaan ja perustamaan palveluja niitä tarvitseville.”

”Nautin kulttuurista, erityisesti livemusiikista. Luen paljon kirjoja ja imen tietoutta. Suhtaudun asioihin yleensä myönteisellä tavalla. Pidän huumorista ja rennosta ilmapiiristä.”

”Olen työhöni sitoutuva ja pyrin olemaan välittävä, luottamuksellinen ja tukea antava. Avoimuutta kannatan kovasti ja uskallan myös kertoa mielipiteeni tarvittaessa. Vaikeatkin tilanteet ratkeavat yleensä kuuntelemalla ja keskustelemalla. Hain OLKA-koordinaattoriksi, sillä halusin mukaan tähän tärkeään toimintaan ja koin, että tässä työssä voin käyttää omaa osaamistani hyödyksi. Ensimmäiset viikot olen saanut tutustua upeisiin vapaaehtoisiimme, joiden kanssa saan yhdessä työskennellä toimintamme parissa. Vastaanotto on ollut huikea ja kaikki ihmiset ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan. Työkenttääni kuuluu laajasti erilaisten yhdistysten ja toimijoiden verkosto, johon olen myös päässyt jo hieman tutustumaan. Toimipisteemme Kanta-Hämeen keskussairaalassa on jo lyhyen työskentelyni ajan osoittanut, miten tärkeää OLKA-toiminta on. Jatkan työnkuvaan ja tehtäviini perehtymistä suurella innolla ja toivon, että pääsemme tapaamaan hyvän yhteistyön merkeissä.”

Ota yhteyttä:

Jenni Tikka
OLKA-toiminnan koordinaattori
050 553 3033
jenni.tikka@hameensetlementti.fi